dissabte, 30 d’agost del 2008

La Mala dona, una novel·la de Marc Pastor sobre la vampira de Barcelona


A la ciutat de Barcelona, fa un temps que hi van desapareixent nens, fills de prostitutes, que no gosen denunciar els segrestos a la policia. El rumor popular es va fent més i més fort . Un inspector, Moisès Corvo, un home dels de veritat, bevedor i doner, sense massa por a ser incorrecte, i que pensa que s’ha de ser resolutiu i treure el puny o l’arma de foc, s'interessa pel cas. Les seves indagacions passen per un prostíbul de luxe, el Xalet del Moro; pel Casino de l’Arrabassada, tapadora d’un negoci de corrupció de menors; per tavernes, teatrins, consultes de falsos metges i cases de meques.
Les altes instàncies de la policia aparten del cas l’investigador i el seu ajudant, Juan Malsano, basant-se en el fet que no hi ha tema perquè no hi ha hagut cap denúncia, Però Corvo i Malsano no es conformen i continuen fent preguntes inconvenients per a la gent significada.
Basada en el cas real que va sacsejar la Barcelona els primers anys del segle XX, que va tenir per protagonista l'anomenada vampira del carrer Ponent (actualment Joaquim Costa), La mala dona és una novel·la que confirma la qualitat literària de Marc Pastor. Amb un plantejament i estructura, gens clàssic, la novel·la guanyadora del Primer Premi Crims de Tinta exigeix constantment la col·laboració del lector i segurament no els deixarà indiferent.

Enriqueta Martí en una foto de la premsa de l'època.